Nepečený ananasovo - banánový dort
Suroviny
- 300 g Ananas
 - 150 g Ananas
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 20 g Cukr vanilka
 - 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
 - 400 g Piškoty cukrářské
 - 150 g Marmeláda šípková
 - 60 ml Koňak vaječný
 - 250 ml Kompot Organic Pineapple
 - 4 ks Banány
 - 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 98 mg
 - Draslík 464.6 mg
 - Vláknina 44683.6 mg
 - Vitamín A 44683.6 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve uvaříme krém: Do studené smetany v kastrůlku přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Vše dobře metlou prošleháme a na mírném ohni, za stálého míchání uvaříme na hustý krém. Stáhneme ze sporáku, za stálého míchání necháme krém vychladnout. Následovně vychladlý krém, spolu s vaječným koňákem vmícháme do utřeného másla. Do krému vmícháme 150 g na malé kousky nakrájený ananas.
 - 
                                2
Dortovou formu vyložíme alobalem, anebo potravinářskou fólií. Cukrářské piškoty potřeme marmeládou a spojíme po dvou. Skládáme je do formy na fólii. Piškoty navlhčíme kompotovou šťávou, Naskládáme na ně na kolečka nakrájené banány, potřeme je 2/3 krému. Opět naskládáme marmeládou potřené piškoty, na piškoty naskládáme na kousky nakrájený ananas a ukončíme zbylým krémem. Povrch střídavě ozdobíme banány a ananasem a vložíme do lednice dobře ztuhnout.
 - 
                                3
Ztuhlý a vychlazený dort nakrájíme na úhledné porce, které rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky.