Asijské zeleninové muffiny s masem
Suroviny
- 100 g Ananas
 - 60 g Kukuřice
 - 120 g Prsa krůtí uzená
 - 250 g Jogurt bílý
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 80 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 60 g Mrkev kořen
 - 5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Olej olivový
 - 2 kávová lžička Mouka polohrubá
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 71.6 mg
 - Vláknina 12882.1 mg
 - Vitamín A 12882.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakládaný ananas a sterilovanou kukuřici s mrkví necháme okapat. Zeleninu s ananasem a krůtí maso (vařené, pečené) pokrájíme na malé kousky a vše vložíme do mísy. Přidáme čerstvě pomleté koření 4 barev, sůl, rajčatový protlak, sójovou omáčku a směs promícháme. V misce si vyšleháme bílý jogurt s olejem a zamícháme ho k zelenině. Poté přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Směs důkladně promícháme, až se vše dobře spojí.
 - 
                                2
Formu na 12 kusů muffinů vytřeme olejem, vysypeme moukou a naplníme je těstem do 2/3. Nastrouháme tvrdý sýr a muffiny posypeme. Pečeme je v předehřáté troubě na 180°C, přibližně 25 minut dozlatova. Necháme je 3 minuty vychladnout, poté je vyjmeme, vložíme do papírových košíčků a hned teplé podáváme.