Ledový salát s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Broskve
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 450 g Salát ledový
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Mandle plátky
  • 150 g Rajčata Cherry
  • 100 g Majonéza
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Avokádo
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 761 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1048.5 mg
  • Vláknina 21819.5 mg
  • Vitamín A 21819.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme na listy a natrháme na kousky. Avokáda oloupeme, rozřízneme na poloviny, vypeckujeme, nakrájíme na proužky a zakapeme 1 lžící citronové šťávy.

  • 2

    Opereme broskve, spaříme vřelou vodou, oloupeme a nakrájíme na úzké proužky.

  • 3

    Opereme rajčata a rozkrojíme na poloviny. Nasekáme bylinky.

  • 4

    Přísady dáme do misky. Olej rozmícháme s majonézou, hořčicí

  • 5

    a 3 lžícemi citronové šťávy, ochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Dresinkem přelijeme salát, posypeme jej mandlovými lupínky a podáváme.

Komentáře k receptu