Salát z avokáda s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 20 g Petržel - nať
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 548.8 mg
  • Vláknina 15260 mg
  • Vitamín A 15260 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů.

  • 2

    V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme.

Komentáře k receptu