Melounový košík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1223.9 mg
 - Vláknina 7959 mg
 - Vitamín A 7959 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.7 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kaštany opražíme a nakrájíme na čtvrtky. Šalotku pokrájíme na drobno. Mango omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Chilli papričku zbavíme semen a drobně rozkrájíme.
 - 
                                2
Mango vložíme do misky, přelijeme studenou vodou a necháme několik minut odstát. Mezitím smícháme chilli papričku se šalotkou, citronovou šťávou a sójovou omáčkou. Vodu z manga slijeme, k mangu přidáme vodní kaštany a promícháme.
 - 
                                3
Meloun na spodní straně seřízneme tak, aby stál. V polovině melounu zapíchneme nůž a melounem otáčíme poté tak, aby nám vznikla půlící čára. V pravém úhlu k této lince vyznačíme dvě rovnoběžné linky vzdálené od sebe 2,5 cm (vznikne nám tím ucho košíku) přes vrchol melounu až k lince vedené ve středu melounu.
 - 
                                4
Poté ostrým nožem uděláme hluboké svislé řezy podle linek vyznačujících ucho košíku. Uděláme rovný nebo zubatý řez podle linky vedené ve středu melounu. Nůž vždy směřuje ke středu melounu a musí být rovnoběžný s pracovní deskou. Jedině tak bude možné vyřezaný kus melounu po setkání řezů bez potíží vytáhnout.
 - 
                                5
Z melounu vydlabeme téměř všechnu dužninu. Vnitřek vysteleme salátovými listy a naplníme směsí manga a vodních kaštanů. Pokapeme zálivkou, ozdobíme koriandrem a servírujeme.