Avokádový salát se srnčími nudličkami
Suroviny
- 200 g Mango
 - 200 g Srnčí kýta
 - 5 g Sůl
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 5 g Saturejka
 - 100 g Salát Rosso
 - 5 g Pepř bílý
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 500 ml Voda pitná
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 10 ml Olej rostlinný
 - 20 ml Ocet jablečný
 - 20 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 ks Avokádo
 - 1 ks Chilli paprička
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 721 mg
 - Vláknina 19681 mg
 - Vitamín A 19681 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme a maso smažíme asi 1 minutu. Zalijeme sójovou omáčkou, opepříme.
 - 
                                2
Chilli papričku podélně rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nadrobno nakrájíme. S polovinou citronové šťávy přidáme k masu. Pánev sejmeme ze sporáku, maso necháme 10 minut uležet.
 - 
                                3
Mezitím omyjeme fazolky, očistíme je a se saturejkou vaříme v troše osolené vařící vody asi 6-7 minut. Slijeme, ochladíme pod studenou vodou, saturejku odstraníme, fazolky necháme zchladnout.
 - 
                                4
Avokádo rozpůlíme a odstraníme pecku. Půlky avokáda oloupeme, nakrájíme na plátky, pokapeme zbytkem citronové šťávy. Mango oloupeme, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na tenké plátky. Salát očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a natrháme na kousky.