Humr s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 715 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 263.9 mg
 - Draslík 684.6 mg
 - Vláknina 2470 mg
 - Vitamín A 2470 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z humřích ocásků vyjmeme maso. Maso rozřízneme podélně na dvě poloviny, ty dáme řezem nahoru do nízké zapékací mísy.
 - 
                                2
V hrnci svaříme víno a zprudka je necháme vyvařit asi na 2 lžíce.
 - 
                                3
Do hrnce vlijeme smetanu a směs vaříme, až je krémovitě hustá. Přimícháme kostičky manga, limetkovou kůru a šťávu.
 - 
                                4
Omáčkou přelijeme humra, vše posypeme strouhaným parmezánem a dáme na 20 minut zapéci do trouby předehřáté na 220 °C. Servírujeme teplé.