Mangovo-mátová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 20 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 6.5 mg
 - Draslík 263.8 mg
 - Vláknina 3750.6 mg
 - Vitamín A 3750.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Manga oloupeme, zbavíme pecky a rozmixujeme na pyré. Přidáme jogurt a zakysanou smetanu a důkladně promícháme. Ochutíme medem a limetkovou šťávou, přimícháme najemno nasekanou mátu. Nakonec pomalu vléváme pomerančovou šťávu a promícháváme, až vznikne nepříliš hustá hmota.
 - 
                                2
Hmotu nalijeme do formiček na nanuky a necháme 2 hodiny mrazit, poté zapíchneme tyčky a mrazíme minimálně další 2 hodiny. Pokud nemáme formičky, nalijeme do plastové nádoby a zamrazíme.