Mexický salát s osmaženou tortillou
Suroviny
- 750 g Kapusta kadeřavá
 - 250 g Ředkev
 - 750 g Salát ledový
 - 30 g Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Mango
 - 4 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 3 ks Paprika červená
 - 4 ks Tortilla
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Dýňová semínka
 - 4 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 229 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1592.8 mg
 - Vláknina 18681.2 mg
 - Vitamín A 18681.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 274.2 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.
 - 
                                2
Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.
 - 
                                3
Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.
 - 
                                4
Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.