Indické kuřecí kari s ananasem a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Rýže dušená
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 75 ml Kokosové mléko
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý mletý
  • 1 ks Mango
  • 0.5 ks Ananas
  • 3 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Zázvor
  • 1 polévková lžíce Kari
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1182.6 mg
  • Vláknina 12801.2 mg
  • Vitamín A 12801.2 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěná kuřecí prsa bez kůže opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na proužky o síle asi 1 cm. V hlubokém talíři smícháme 50 g hladké mouky s půl lžičkou soli a čtvrt lžičkou bílého pepře, kousky masa ve směsi obalíme.

  • 2

    Oloupeme mango, ananas, šalotku a zázvorový kořen, mango odpeckujeme, z ananasu vykrojíme dřevnatý střed. Ovoce krájíme na větší kousky, šalotku posekáme na jemno, zázvor nastrouháme a vše odložíme na misky.

  • 3

    Na velké pánvi rozehřejeme olej. Z kuřecích kousků oklepeme přebytečnou mouku a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty do zlatova. Maso poté z pánve vyjmeme a na papírovém ubrousku necháme okapat.

  • 4

    Na oleji v pánvi restujeme asi 4 minuty šalotku se zázvorem, když směs zhnědne, vmícháme do ní ovoce i kari, přilijeme kuřecí vývar a 5 minut vše povaříme. Následně přidáme opečené kuřecí maso s kokosovým mlékem, zakryjeme a necháme na mírném ohni 5 minut dusit.

  • 5

    V menší pánvičce na mírném ohni nasucho pražíme 5 - 6 minut strouhaný kokos, kterým těsně před podáváním posypeme hotový pokrm.

  • 6

    Kuřecí kari podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu