Perník pečený ve formě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 50 g Tuk Hera jedlý
  • 120 g Cukr krupice
  • 60 g Med včelí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Amonium
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Koření perníkové
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2314 kcal
  • Sacharidy 402 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 111.3 mg
  • Vláknina 19950 mg
  • Vitamín A 19950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku a koření.

  • 2

    Rozehřátý tuk smícháme s tekutým medem, cukrem, vejcem, přidáme amonium rozmíchané v mléce a vypracujeme těsto.

  • 3

    Formu na suchary vyložíme pečicím papírem (nebo vymastíme tukem a vysypeme strouhankou), těsto do ní vložíme, potřeme mlékem a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Upečený perník necháme vychladnout, můžeme jej rozkrojit, potřít zavařeninou a polít polevou.

Komentáře k receptu