Perník na pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Čokoláda na vaření
  • 335 g Cukr krupice
  • 225 g Mouka polohrubá
  • 125 ml Med včelí
  • 250 ml Sirup javorový
  • 375 ml Mléko - podmáslí
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 3 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 135 mg
  • Vláknina 4517.7 mg
  • Vitamín A 4517.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.

  • 2

    Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.

  • 3

    Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.

  • 4

    Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.

Komentáře k receptu