Perníkové kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 šálek Mouka polohrubá
  • 0.75 šálek Sirup javorový
  • 0.75 šálek Melasa
  • 4 šálek Ovesné vločky
  • 1.4 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 799 mg
  • Vláknina 21260 mg
  • Vitamín A 21260 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.

  • 2

    Mírně zahřejeme (nevaříme) směs mléka, sirupu, melasy a másla.

  • 3

    V míse promícháme jedlou sodu, mouku, zázvor a vločky, za stálého míchání, přiléváme zahřátou směs.

  • 4

    Vzniklé těsto nalijeme na připravený plech.

  • 5

    Pečeme 45 minut.

  • 6

    Vychladlý perník nakrájíme na kousky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu