BBB Perníčky
Suroviny
- 112 g Máslo čerstvé
 - 80 g Med včelí
 - 330 g Mouka mandlová
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Voda pitná
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Nové koření mleté
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 1 špetka Zázvor celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 15 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 7.1 mg
 - Vláknina 96 mg
 - Vitamín A 96 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme plech. Oloupeme si zázvor a nastrouháme ho.
 - 
                                2
Všechny přísady mícháme v míse, dokud těsto nebude dost suché a nebude se lepit. Bude-li potřeba, přidáme více mandlové mouky. Na plechu tvarujeme z těsta kulaté bochánky a přitlačíme je k plechu, aby vznikly kulaté perníčky.
 - 
                                3
Pečeme 10-15 minut nebo dokud okraje nezačnou zlátnout.