Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 60

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 200 g Cukr moučkový
  • 80 g Hrozinky
  • 60 g Citronová kůra
  • 120 g Čokoláda hořká
  • 120 g Čokoláda bílá
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 57 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 45.4 mg
  • Vláknina 1139.6 mg
  • Vitamín A 1139.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem.

  • 2

    Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme.

Komentáře k receptu