Falešný perník s karamelem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 250 g Cukr moučkový
  • 50 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Cukr kostkový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 64.3 mg
  • Draslík 47.6 mg
  • Vláknina 2436.5 mg
  • Vitamín A 2436.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce s moučkovým cukrem mícháme do pěny. Přidáme marmeládu, jedlou sodu a mícháme ještě 20 minut dohladka.

  • 2

    Kostkový cukr si na pánvi upražíme na karamel a poté ho zalijeme vodou. Vsypeme mleté ořechy, hladkou mouku, promícháme a přidáme k vymíchanému těstu.

  • 3

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do ní těsto.

  • 4

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 - 40 minut. Po upečení opatrně vyklopíme z formy.

Komentáře k receptu