Perník panforte

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Ananas
  • 125 g Mandle
  • 175 g Med včelí
  • 60 g Meruňky sušené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Ořechy lískové
  • 125 g Cukr moučkový
  • 90 g Pomerančová kůra
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 491.5 mg
  • Vláknina 15972.5 mg
  • Vitamín A 15972.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 9.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Upražíme mandle a dáme je do mísy. Pražíme lískové oříšky, dokud nezačnou slupky praskat. Nasypeme je do utěrky a třením zbavíme slupek. Nakrájíme je a přidáme k mandlím s nasekanou pomerančovou kůrou.

  • 2

    Nakrájíme ananas a meruňky a přidáme do oříšků s pomerančovou kůrou a promícháme.

  • 3

    Smícháme mouku se skořicí a kakaem a přidáme do směsi ořechů a promícháme.

  • 4

    Pečicí papír dáme do dortové formy.

  • 5

    Do hrnce dáme med a cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 5 minut, přidáme k oříškům a promícháme. Přemístíme do dortové formy a uhladíme povrch.

  • 6

    V předehřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 150 stupňů. Poté vyndáme a necháme vychladnout.

  • 7

    Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu