Sváteční perníkový věnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 250 g Cukr krupice
  • 120 g Med včelí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Anýz mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 759 kcal
  • Sacharidy 162 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 334.8 mg
  • Vláknina 6951.1 mg
  • Vitamín A 6951.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme cukr s vejci, přidáme koření, med a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme hodinu uležet hladké těsto.

  • 2

    Plát vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 3

    Po dvou dnech zdobíme perníčky.

  • 4

    Nazdobené díly lepíme k sobě.

Komentáře k receptu