Basilejské perníky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 600 g Kandované ovoce
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Citronová kůra
  • 20 g Skořice mletá
  • 15 g Hřebíček
  • 1 dl Griotka
  • 1.5 kg Mandle
  • 2 kg Med včelí
  • 2.5 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 307.6 mg
  • Vláknina 14820 mg
  • Vitamín A 14820 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 9.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet.

  • 2

    Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních.

  • 3

    Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky.

Komentáře k receptu