Perník ořechový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Povidla švestková
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 13 g Perník
  • 300 g Cukr moučkový
  • 20 g Skořice mletá
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 200 g Džem rybízový
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 185.8 mg
  • Vláknina 7900 mg
  • Vitamín A 7900 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 157.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do teplého mléka v misce rozklepneme vejce, přidáme povidla, olej. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, koření, cukr, nakonec kakao, skořici a nahrubo nasekané ořechy. Hmotu dřevěnou vařečkou dobře promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 34-35 minut.

  • 3

    Upečený perník vytáhneme z trouby, necháme na plechu vychladnout. Povrch potřeme džemem, následovně polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout čokoládu a perník nakrájíme na úhledné čtverce.

Komentáře k receptu