Perníková buchta

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 450 g Mouka polohrubá
  • 300 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1.5 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 9 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 56.6 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 3441.6 mg
  • Vitamín A 3441.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme všechny suroviny - mléko použijeme teplé. Vymícháme vláčné těsto.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vymazaný tukem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut.

Komentáře k receptu