Norimberský kořeněný perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Med včelí
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mandle mleté
  • 270 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 balení Oplatky dortové
  • 1 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 123.8 mg
  • Vláknina 4720.5 mg
  • Vitamín A 4720.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku a cukr. Přidáme mleté koření, jedlou sodu, mleté mandle, nahrubo namleté nebo nasekané ořechy a nakrájenou kandovanou kůru.

  • 2

    V kastrůlku rozpustíme máslo a med. Směs ihned vlijeme do mísy s moukou a vypracujeme lepivé, ne zcela tuhé těsto.

  • 3

    Z oplatek vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    Lžící namočenou do studené vody nabíráme vždy trochu těsta. Naneseme na oplatky a přitiskneme na celou plochu oplatky.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu