Perník s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka polohrubá
  • 300 g Cukr krupice
  • 450 g Jablka
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr moučkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1.5 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Soda jedlá
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • 12 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 742 kcal
  • Sacharidy 135 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 408 mg
  • Vláknina 9318 mg
  • Vitamín A 9318 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr, kakao a jedlou sodu.

  • 2

    Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a nastrouhaná jablka.

  • 3

    Vše promícháme a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  • 4

    Upečeme a vychladlý polijeme polevou.

Komentáře k receptu