Mléčná kedlubnová polévka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kedlubna
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 3108.5 mg
  • Vitamín A 3108.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.

  • 3

    Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu