Višňové vafle
Suroviny
- 180 g Kompot višňový
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.4 g Tuk
- 5 g Droždí
- 30 g Cukr moučkový
- 120 g Šlehačka ve spreji
- 15 g Solamyl - bramborový škrob
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Mléko polotučné
- 10 ml Likér Maraschino (Maraska)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 25 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 114.3 mg
- Vláknina 795 mg
- Vitamín A 795 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.
-
2
Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.
-
3
Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.
-
4
Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.