Kuře pečené na pivě a česneku

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 237 mg
  • Draslík 592.1 mg
  • Vláknina 262.5 mg
  • Vitamín A 262.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí.

  • 2

    Kuže omyjeme studenou vodou, osušíme a uvnitř i na povrchu potřeme česnekem se solí.

  • 3

    V pekáči rozehřejeme máslo, položíme na něj kuře, podlijeme pivem a trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby.

  • 4

    Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme pivo nebo vodu.

  • 5

    Měkké upčené kuře naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu