Sušenky se slunečnicovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slunečnice - semena
  • 100 g Med včelí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 84.5 mg
  • Draslík 132.1 mg
  • Vláknina 6045.7 mg
  • Vitamín A 6045.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Mouku (250 g, zbylé odložíme na posypání válu) prosejeme do mísy, přimícháme sůl, strouhanou citronovou kůru, med, nakrájené máslo a rozšlehané vejce. Pomocí hnětače vypracujeme drobenkové těsto, které ručně zpracujeme do hladka. Utvoříme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.

  • 3

    V mezičase připravíme náplň. Slunečnicová semínka s medem, smetanou a máslem zlehka osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout.

  • 4

    Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a tvořítkem s vroubky vykrajujeme placičky, které rozložíme na plechy. Na sušenky lžičkou vrstvíme slunečnicovou náplň. Sušenky pečeme v předehřáté troubě 11 – 15 minut, až zezlátnou.

  • 5

    Upečené sušenky necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu