Boloňské špagety
Suroviny
- 500 g Vepřové maso mleté
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 375 ml Víno červené
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 693 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 778 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 65.7 mg
 - Draslík 884.6 mg
 - Vláknina 10578.8 mg
 - Vitamín A 10578.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve orestujeme asi 5min dozlatova prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, řapík celeru a mrkev. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého míchání je dohněda osmahneme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme drcená rajčata, cukr a nakrájenou petrželku.
 - 
                                2
Přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 90min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.