Kvíčaly pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Sůl
  • 8 ks Jalovec
  • 8 ks Kvíčala
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 97104 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 23 mg
  • Draslík 80.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kvíčaly nenecháváme odležet. Omyjeme je, vykucháme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Do každé kvíčaly dáme zrnko jalovce. Osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme.

  • 2

    Kvíčaly zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Jakmile jsou upečené, vyjmeme je ze šťávy, šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a přecedíme na rozpůlené kvíčaly.

  • 3

    Jako přílohu podáváme brambory a kompot.

Komentáře k receptu