Slezské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 191.6 mg
 - Vláknina 2012.5 mg
 - Vitamín A 2012.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájíme si na kostičky slaninu, rozškvaříme a přidáme nakrájené zelí. Podlijeme vodou a necháme dusit.
 - 
                                2
Poloměkké zelí zahustíme bramborami tak, že je syrové nastrouháme přímo do zelí, které jsme vydusili na šťávičku.
 - 
                                3
Zelí trochu podlijeme a necháme dovařit doměkka.