Vejce s křenovo-hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 155 g
 - Sodík 578 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 278.3 mg
 - Draslík 103.8 mg
 - Vláknina 4362 mg
 - Vitamín A 4362 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Nakrájíme podélně na půlky, rozložíme na tác a posolíme. Vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme hořčici a nastrouhaný křen, osolíme, opepříme. Čerstvou mrkev nastrouháme na struhadle na tzv. slámové proužky nebo nakrájíme ručně. Rozložíme mezi jednotlivá vejce a zalijeme omáčkou.