Rybí salát po španělsku
Suroviny
- 25 g Olivy černé
 - 500 g Filé z mečouna
 - 25 g Olivy zelené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Sardelové řezy
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 97603 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 58.3 mg
 - Draslík 909.5 mg
 - Vláknina 14087.5 mg
 - Vitamín A 14087.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.9 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a umístíme pařáček. Vodu přivedeme k varu a na pařák umístíme plátky mečouna. Vaříme je v páře 6 minut.
 - 
                                2
Salát omyjeme a rozebereme na jednotlivé listy.
 - 
                                3
Omyjeme papriky, rozpůlíme je a odstraníme bílé žebroví a semínka. Nožem je pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a rozporcujeme na tenčí kolečka. Olivy rozpůlíme a odstraníme z nich pecky. Mečouna rozkrájíme na kousky o velikosti sousta. Do talířů rozprostřeme listy salátu a na ně rozdělíme kousky mečouna a přidáme papriky, olivy a cibulová kolečka.
 - 
                                4
Připravíme si zálivku. Do misky vlijeme olej a přidáme sardelové řezy, který jsme nasekali nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a rozkrájíme na tenké plátky a osmahneme dozlatova na pánvi. Přidáme do misky se zálivkou. Vymačkáme šťávu z citronu a pomeranče a vlijeme do misky. Zálivku prošleháme, osolíme a opepříme. Nakapeme na salát a podáváme.