Čalamáda z maďarské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 328.5 mg
 - Vláknina 6337 mg
 - Vitamín A 6337 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V první řadě připravíme nálev: Do hrnce nalijeme vodu a podle návodu na sáčku od Deka připravíme nálev.
 - 
                                2
Z feferonek, červených a zelených paprik odstraníme jádřince a bílá žebra. Potom je nakrájíme na tenké nudličky. Okurky spolu s rajčaty omyjeme, okurky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a spolu s rajčaty nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a drobně pokrájíme.
 - 
                                3
Všechnu zeleninu ve velké misce promícháme, a potom naplníme připravené suché skleničky. Na povrch zeleniny nasypeme špetku pepře. Zalijeme horkým náleve, skleníčky zavíčkujeme.
 - 
                                4
Odložíme je na suché, chladné místo.