Gogoše, moldavské sušenky se zavařeninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 317.7 mg
 - Draslík 108.6 mg
 - Vláknina 2233.3 mg
 - Vitamín A 2233.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 143.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem, přidáme hladkou mouku a důkladně vymícháme těsto, které necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Z těsta potom uválíme placku silnou 1 cm, ze které tvořítkem vykrájíme kolečka o průměru 3 cm a prstem uprostřed každého z nich uděláme důlek. Cukroví potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sekanými jádry vlašských ořechů a rozložíme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě na středním ohni dorůžova.
 - 
                                3
Když jsou gogoše pečené, vložíme do důlků trochu višňové zavařeniny a podáváme je k čaji a kávě.