Nejlepší skořicoví šneci
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 25 g Droždí
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 4.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 9 polévková lžíce Cukr krystal
 - 2 polévková lžíce Cukr krystal
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 119.1 mg
 - Draslík 98 mg
 - Vláknina 3934.9 mg
 - Vitamín A 3934.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plechy vyložíme pečicím papírem.
 - 
                                2
V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
 - 
                                3
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, vlažným máslem, žloutkem, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Pod utěrkou necháme těsto vykynout.
 - 
                                4
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly a rozválíme na tenké obdélníky. Na náplň smícháme cukr se skořicí, rozpustíme máslo.
 - 
                                5
Na každý plát nasypeme náplň a při rolování spodní stranu hojně potíráme rozpuštěným máslem.
 - 
                                6
Hotové rolády nakrájíme na silnější kolečka a klademe na plechy. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem. Necháme ještě asi 10 minut kynout.
 - 
                                7
Šneky pečeme v předehřáté troubě, až zrůžoví. Po upečení šneky potřeme rozpuštěným máslem a necháme na mřížce vychladnout.