Rostbeef
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
 - Sacharidy 0 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 116 mg
 - Draslík 1.6 mg
 - Vláknina 66.3 mg
 - Vitamín A 66.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec omyjeme, odblaníme a potravinářským provázkem svážeme. Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme. Zabalíme do fólie a necháme přes noc odležet.
 - 
                                2
Před úpravou necháme maso alespoň 3 hodiny v pokojové teplotě.
 - 
                                4
Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny. Na silnostěnné pánvi rozpálíme tuk a maso na něj ze všech stran orestujeme. Poté přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 35 – 45 minut podle výšky masa.
 - 
                                5
Upečené maso necháme asi 15 minut nepřikryté odpočinout. Budeme-li maso podávat teplé, nakrájíme silnější plátky, studený krájíme na co nejtenčí plátky.
 - 
                                6
Maso podáváme se studenými omáčkami, hořčicí, křenem nebo nakládanou zeleninou