Fenykl pečený se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 21.1 mg
 - Draslík 440 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný fenykl uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, každý podélně rozkrojíme na 4 plátky.
 - 
                                2
Fenykl vložíme na pánev s rozehřátým máslem, pokapeme mlékem, polijeme zbylým máslem a v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Před koncem pečení posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami.