Bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 37.3 mg
 - Draslík 362.2 mg
 - Vláknina 5635.6 mg
 - Vitamín A 5635.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.
 - 
                                2
Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.
 - 
                                4
Bramborák podáváme čerstvě upečený.