Knedlíky z rohlíků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 138.7 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 6230 mg
 - Vitamín A 6230 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme rohlíky, špetku soli, vejce rozšlehaná ve vlažném mléce, vlijeme máslo, přisypeme mouku, dobře promícháme.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci vaříme vodu osolenou špetkou soli. Do vroucí vody vkládáme šišky knedlíků o průměru asi pět centimetrů. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama, aby se k rukám nelepily.
 - 
                                3
Knedlíky vaříme zhruba dvanáct minut, obracíme je a dbáme, aby se nepřichytily dna. Uvařené knedlíky překrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.