Sýrová roláda s potočnicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 392 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 224.5 mg
 - Draslík 152.6 mg
 - Vláknina 891.8 mg
 - Vitamín A 891.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.
 - 
                                3
Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády.
 - 
                                4
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                