Dušená čočka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 368.5 mg
 - Draslík 1516.7 mg
 - Vláknina 79138.5 mg
 - Vitamín A 79138.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku. Jakmile trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
 - 
                                2
Čočku z konzervy, popřípadě čočku nasáknutou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vývarem do pánve. Dusíme dalších pět minut. Na závěr už jen stačí oloupat vejce, rozdělit obsah pánve na talíře a podávat.