Husa s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 493 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 133.3 mg
 - Draslík 758 mg
 - Vláknina 6235 mg
 - Vitamín A 6235 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem.
 - 
                                2
Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule, smícháme, naplníme husu.
 - 
                                3
Vezmeme pekáč, na dno vložíme krk a křídla, na ně položíme husu prsy dolů, podlijeme vývarem, v předehřáté troubě pečeme. Když bude hřbet červený, obrátíme husu a dopečeme, aby byla kůrka pěkně křupavá.
 - 
                                4
Husu rozporucujeme a podáváme s cibulí a jablky.