Pikantule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 150 g Sýr balkánský
  • 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Grilovací koření
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.25 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 183.4 mg
  • Draslík 1607.7 mg
  • Vláknina 10279 mg
  • Vitamín A 10279 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Brambory dobře omyjeme, se slupkou je nakrájíme na klínky. Vložíme na plech, zakapeme olejem, posypeme kmínem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.

  • 3

    V mezičase na pánvi orestujeme kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na kostky, zakapeme sojovou omáčkou a Maggi, přimícháme chilli a grilovacím koření. Na závěr zaprášíme paprikou a velmi krátce zarestujeme.

  • 4

    Upečené brambory a maso rozdělíme na hluboké talíře, na něj rozdrobíme balkánský sýr, přelijeme šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu