Postní polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrách loupaný
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrášek
  • 3 polévková lžíce Rýže dušená
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 206.6 mg
  • Vláknina 10433.2 mg
  • Vitamín A 10433.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nabobtnalý a propláchnutý hrách dáme vařit do osolené vody. Vaříme zvolna, aby nám zůstal hrách celý a voda čistá.

  • 2

    Jakmile hrách změkne, scedíme vodu do nádoby. Hrách odložíme a můžeme z něj pak zhotovit hrachovou kaši.

  • 3

    Zeleninu očistíme, nakrájíme, osmažíme na másle a osolíme.

  • 4

    Zalijeme vodou z vařeného hrachu, přilijeme čerstvou vodu a povaříme.

  • 5

    Podusíme na tuku houby a zelený hrášek.

  • 6

    Polévku přecedíme, přidáme dušené houby s hráškem a dušenou rýži. Opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu