Kořeněná rybí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1250 ml Vývar rybí
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 ks Estragon
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 1 kg Brambory
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1354 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 53.3 mg
  • Draslík 1246.2 mg
  • Vláknina 14990.3 mg
  • Vitamín A 14990.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z ryby nakrájíme na větší kousky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme a česnek prolisujeme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm podusíme, přidáme pórek a česnek, vše krátce podusíme. Vložíme brambory, přilijeme víno, vývar a pomalu vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Přidáme kousky ryby, bobkový list, sůl, pepř, tymián a necháme prohřát 8–10 minut, podle druhu ryby.

  • 4

    Do polévky přidáme nasekanou petrželku, lístky estragonu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu