Zelná polévka z Béarnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 250 g Husí maso
  • 160 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Veka
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 150 g Fazole bílé
  • 100 g Husí sádlo
  • 150 g Brukev řepka
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 69.2 mg
  • Draslík 684.4 mg
  • Vláknina 8925 mg
  • Vitamín A 8925 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme do horkého hrnce. Začne se škvařit a jamile pustí trochu tuku, přidáme pokrájené husí maso i se sádlem. Minutku necháme maso smažit v sádle a přisypeme zeleninu pokrájenou na menší kousky. Brukev, brambory a zelí. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme fazole. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Polévku scedíme a tučný vývar dáme stranou.

  • 2

    Uvařenou směs zeleniny a masa vložíme do pekáčku, poklademe kousky bílé veky, zasypeme strouhaným sýrem a pokapeme tukem, který jsme sebrali lžící z vývaru, kde se zelenina s masem vařila. Zapékáme ve vyhřáté troubě 10 minut.

  • 3

    Podáváme zvlášť tučný vývar v polévkové míse a zvlášť pekáček se zapečenou zeleninou s masem.

Komentáře k receptu