Polévka Šči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 1107 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 85.3 mg
 - Draslík 691 mg
 - Vláknina 4553.7 mg
 - Vitamín A 4553.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.
 - 
                                2
Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
 - 
                                3
Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.
 - 
                                4
Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.