Polévka se žemlovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 973 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 1060 mg
 - Vláknina 2092 mg
 - Vitamín A 2092 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a spolu s nasekanou petrželovou natí ji lehce osmahneme na tuku a přelijeme přes žemle.
 - 
                                2
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a smícháme se žemlemi. Necháme asi 15 minut stát. Potom směs zamícháme, přidáme mouku a zpracujeme.
 - 
                                3
Nakonec pomoučenýma rukama tvarujeme knedlíčky a zaváříme je do osolené vařící vody.