Krémová polévka s grilovací klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Klobása bílá
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Pórek
  • 350 g Dýně
  • 100 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2.5 dl Víno bílé
  • 1 kg Slepice
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 246 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 238.3 mg
  • Draslík 1451.8 mg
  • Vláknina 16314.3 mg
  • Vitamín A 16314.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou oranžovou dýni, mrkev a brambory omyjeme a pokrájíme na malé kostky. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu (kromě petrželky) podusíme, zalijeme slepičím vývarem a vaříme 10 minut. Do polévky přimícháme sladkou smetanu a rozmixujeme ji. Dochutíme solí.

  • 3

    Během vaření si v pánvi na másle a oleji opečeme do zlatohněda grilovací drůbeží klobásy, pak je nakrájíme na kolečka.

  • 4

    Polévku nalijeme do talířů, kolečka klobásy rozdělíme, položíme do polévky, posypeme petrželkou a podáváme.

  • 5

    Slepičí bujon [28675]:

  • 6

    Celou očištěnou slepici omyjeme, rozporcujeme a vložíme do většího hrnce.

  • 7

    Celou cibuli očistíme z vrchní slupky a omyjeme. Očištěnou mrkev, celer, petržel a pórek omyjeme, pokrájíme na menší kusy a vše přidáme ke slepici. Maso se zeleninou zalijeme 1 litrem vody s 2,5 dl bílého vína. Přidáme petrželovou a celerovou nať, tymián, bazalku, celý černý pepř a sůl.

  • 8

    Vodu s ingrediencemi přivedeme k varu, pak hned snížíme teplotu a polévku necháme pod pokličkou jen mírně probublávat, abychom docílili čistého vývaru.

  • 9

    Když je maso měkké, vývar scedíme. Takto čistý bujon dochutíme solí a podáváme.

  • 10

    Maso obereme od kostí a můžeme ho podávat pokrájené v bujonu nebo ho využijeme k jiným pokrmům.

Komentáře k receptu