Rajčatová španělská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 225 g Chléb italský
  • 150 g Sýr Čedar
  • 4 krajíc Bageta
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1745 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 12256 mg
  • Vitamín A 12256 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený stroužek česneku, nakrájenou papriku a smažíme vše 3 minuty. Přidáme chilli podle chuti a nakrájená rajčata a vše podusíme, dokud směs nezhoustne.

  • 2

    Přidáme vývar a nakrájený chléb na kostičky a vaříme 15 minut, dokud polévka nezhoustne.

  • 3

    Připravíme si česnekový chléb. Krajíce chleba (bagety) opečeme na středně rozpáleném grilu, každý krajíc pokapeme olejem, vetřeme do nich zbylý česnek, posypeme sýrem a 3 minuty necháme grilovat, dokud se sýr nerozpustí.

  • 4

    Posypeme chilli a podáváme k polévce.

Komentáře k receptu